9 mei 2024
Thumbnail voor ANVR-congres Asturias valt in goede aarde: beoordeeld met een 8,7

ANVR-congres Asturias valt in goede aarde: beoordeeld met een 8,7

Het ANVR-congres in Asturias was een groot succes. Het thema ‘Travel, Tradition in Transition’ werd door de ruim 190 deelnemers goed beoordeeld en door velen prettig, interessant en goed georganiseerd genoemd. Dat blijkt uit een onderzoek dat ANVR onder bezoekers heeft gehouden. Gemiddeld wordt het congres met een 8,7 beoordeeld.

“De sprekers van het congres werden door de respondenten beoordeeld met cijfers tussen een kleine voldoende en een 9,4. Waarbij de duurzaamheidsvisie werd gezien als een lastig onderwerp dat zeer toegankelijk werd uitgelegd, met een mooie eerste aanzet tot discussie”, schrijft de ANVR.

Frank Oostdam en Arjen van Hijum, respectievelijk als dagvoorzitter en columnist scoren ver boven een 9 en worden door alle deelnemers zeer gewaardeerd. “De paneldiscussies scoorden wat aan de lage kant, hoewel men wel graag meer interactie wil in plaats van alleen maar zenden”, schrijft de vereniging van reisondernemingen. “We gaan ons het komende jaar buigen over hoe we het anders kunnen doen, zodat we volgend jaar met wat nieuws komen.”

Picos de Europa
De hoogste cijfers (9,1 en 8,9) waren voor het uitstapje naar de Picos de Europa. Iedereen geeft aan genoten te hebben van deze bijzondere UNESCO beschermde bergen en meren. “Men gaf aan graag in kleinere groepen te hebben gewandeld, maar dat is reden genoeg om terug te komen voor een vakantie en het zelf verder te ontdekken.”

De directeur van de ANVR, Frank Oostdam, kijkt dan ook tevreden terug op het congres. ”Dat het met een mooie 8,7 beoordeeld wordt, maakt me trots. Uiteraard willen we de fantastische organisatie van GI Travel weer bedanken voor de goede zorgen. Daarnaast ook grote dank aan de sponsoren en mediapartners, want zonder hen kunnen wij geen congres organiseren. In Oman gaan we opnieuw op zoek naar mooie locaties en een vernieuwende invulling en nemen de genoemde aandachtspunten zeker mee!”