24 mei 2024
Thumbnail voor Brussels Airlines verwacht bijna 300.000 passagiers tijdens de eindejaarsvakantie

Brussels Airlines verwacht bijna 300.000 passagiers tijdens de eindejaarsvakantie

Dit weekeinde in de kerstvakantie gestart en Brussels Airlines verwacht in die periode bijna 300.000 passagiers te vervoeren. Langeafstandsvluchten zijn bijzonder populair, met een gemiddelde bezettingsgraad van 87.2 procent. Rome is de populairste bestemming in Europa. New York de populairste intercontinentaal, meldt de luchtvaartmaatschappij.

Vrijdag was al direct de drukste dag van de kerstvakantie, met meer dan 24.000 passagiers. De tweede drukste dag van de eindejaarsperiode is vrijdag 29 december, met meer dan 21.000 passagiers. "Mensen willen duidelijk bij hun familie of op hun bestemming zijn op de feestdagen, want zondag 24 december en zondag 31 december zijn de rustigste dagen van de kerstvakantie, met respectievelijk 11.000 en 10.000 passagiers", meldt de airline.

Mensen willen duidelijk bij hun familie of op hun bestemming zijn op de feestdagen

Rome is de populairste bestemming voor mensen die vanuit Brussel vertrekken, gevolgd door Malaga, Barcelona en Wenen.

Bijna 68.000 mensen nemen een langeafstandsvlucht. Dat is numeriek een minderheid, maar de bezettingsgraad van de langeafstandsvluchten ligt hoger dan gemiddeld, met 87.2 procent. New York is de populairste langeafstandsbestemming.

Turbulente jaren
Brussels Airlines maakt in maart de volledige jaarresultaten voor 2023 bekend, maar de luchtvaartmaatschappij kan al bevestigen dat er positieve resultaten verwacht worden. Dit betekent het einde van drie financieel turbulente jaren voor Brussels Airlines.

Een historisch moment voor Brussels Airlines in 2023 is ongetwijfeld de aankomst van de Airbus A320neo. Dit is het eerste toestel van dit type in de vloot van de luchtvaartmaatschappij, maar ook de allereerste keer dat Brussels Airlines een volledig nieuw toestel in ontvangst kan nemen. Ook een tweede A320neo is ondertussen in de vloot opgenomen.

Foto (c) Brussels Airlines
Foto: Brussels Airlines

Brussels Airlines kon ook investeren in een beter product voor passagiers, met de vernieuwde Sunrise Lounge, geüpgradede maaltijden in Business Class op het Europese netwerk, nieuwe amenity kits en Michaël Vrijmoed als sterrenchef voor Brussels Airlines.

Vooruitblik op 2024
Het nieuwe jaar start met de presentatie van een nieuw uniform voor al het vliegend personeel en luchthavenmedewerkers. Eind maart voegt Brussels Airlines Krakau (Polen) opnieuw toe aan het netwerk en in Juni zal dankzij een extra langeafstandstoestel gestart worden met vluchten naar Nairobi in Kenia. In 2024 worden ook drie extra A320neo’s verwacht in de vloot van Brussels Airlines.