24 november 2024
Thumbnail voor Delta Air Lines vernieuwt aanbod van vegetarische gerechten op verre vluchten

Delta Air Lines vernieuwt aanbod van vegetarische gerechten op verre vluchten

ATLANTA - Delta Air Lines schotelt passagiers in Business en First Class aan boord van verre vluchten nieuwe vegetarische gerechten voor. Wie een plantaardige warme maaltijd wil kan vanaf nu kiezen uit vijf recent aan het menu toegevoegde opties. 

De Amerikaanse KLM-partner ziet een toenemende vraag naar vegetarisch eten, dat bovendien milieuvriendelijker is dan vlees. De nieuwe gerechten worden op een select aantal routes aangeboden met vertrek vanaf verschillende luchthavens.

Als eerste is er de Impossible Burger, een hamburger met gekaramelliseerde uienchutney en Manchego-kaas op een brioche-broodje. Die is op alle vluchten van 1.450 kilometer of langer verkrijgbaar. Ook zijn er Impossible Meatballs verkrijgbaar op vluchten vanuit New York JFK en LaGuardia. Die worden geserveerd met tomatensaus, risotto, pesto, spinazie en gegrilde tomaten.

Verder staan er op vluchten met vertrek vanuit San Francisco Black Sheep Foods lamsgehaktballetjes op het menu: een op de Griekse keuken geïnspireerd gerecht met rijst en fetakaas. Wie vanuit Seattle vliegt heeft de kans om bloemkoolcakejes te proeven, gemaakt van bloemkool, rapini en Parmezaanse kaas en geserveerd met pesto, gegrilde tomaatjes en geroosterde hazelnoten.

Als laatste is er de warme, gemengde groenteschaal met verse minibroccoli, geroosterde champignons, gegrilde worteltjes, rode ui en cherrytomaatjes en geserveerd met couscous en kruidenboter.