18 mei 2024
Thumbnail voor ‘Godmother’ Sophia Loren doopt MSC’s meest innovatieve cruiseschip Euribia

‘Godmother’ Sophia Loren doopt MSC’s meest innovatieve cruiseschip Euribia

KOPENHAGEN - MSC heeft donderdagavond haar nieuwste cruiseschip, de Euribia, officieel gedoopt. Actrice Sophia Loren knipte het lint door nadat er een enorme show aan het officiële moment voorafging. Loren heeft alle cruiseschepen van de Italiaanse familie Aponte gedoopt.


“Mocht Sophia dit niet meer kunnen, dan stoppen we met het bouwen van nieuw cruiseschepen”, grapte een familielid uit de redersfamilie.

De Euribia is 331 meter lang en is het 22ste schip in de MSC Cruises-vloot, met 19 dekken, een 43 meter brede romp, 2.419 hutten en 35.000 vierkante meter aan openbare ruimte.

De maiden cruise van het schip liep van het Franse St Nazaire via Amsterdam en Kopenhagen naar het Duitse Kiel. Reisbizz ging mee aan boord en beleefde de reis met vertegenwoordigers uit de Nederlandse reisindustrie.

Lees verder onder de foto.

MSC Euribia

Milieu
De Euribia is het meest energie-efficiënte cruiseschip ooit, zo claimen de eigenaren, aangedreven door LNG en voorzien van een reeks technologieën en oplossingen die de impact op de lucht en het mariene milieu minimaliseren.

Het is het tweede schip van MSC Cruises dat op LNG vaart, de minst vervuilende scheepsbrandstof die momenteel commercieel verkrijgbaar is. Aan boord beschikt het over een reeks van moderne milieutechnologieën, waaronder geavanceerde afvalwaterzuiveringssystemen en afvalverwerking aan boord. Het schip is ook ontworpen met het oog op de toekomst, zodat het gemakkelijk toekomstige innovaties op het gebied van duurzaamheid kan integreren, zoals synthetische en andere alternatieve duurzame brandstoffen, zodra deze op grote schaal beschikbaar zijn.

Deze zomer in Noord-Europa
MSC Euribia begint deze zomer met zevendaagse vaarten vanuit Kiel en Kopenhagen naar de betoverende Noorse Fjorden, waaronder Geiranger, Ålesund en Flaam.