19 juni 2024
Thumbnail voor Kies nu zelf een tijdstip voor securitycontrole op Schiphol

Kies nu zelf een tijdstip voor securitycontrole op Schiphol

SCHIPHOL - Schiphol heeft het voor reizigers mogelijk gemaakt om vooraf aan een vakantie op een zelfgekozen tijdstip door de securitycontrole te gaan. Hiervoor dient een tijdslot te worden gereserveerd. De luchthaven biedt deze mogelijkheid alleen voor Europese vluchten.


De gratis te boeken tijdslot moet volgens Schiphol de rijvorming bij de security voorkomen. “Sluit je aan in onze virtuele rij en begin zorgeloos aan je reis”, aldus de luchthaven.

De tijdslots zijn te boeken vanaf drie dagen voor de vertrekdatum en is dus enkel geldig voor Europese vluchten (Schengen). Daarnaast geldt je tijdslot alleen voor de security, dus adviseert Schiphol voldoende tijd in te plannen voor het inchecken van jezelf en je bagage.

Kom je vroeger of later dan het gekozen tijdslot naar de luchthaven, kan Schiphol niet garanderen dat er gebruik kan worden gemaakt van het tijdslot.

Hoe werkt het?
Boek online een tijdslot en ontvang direct na je boeking een bevestigingsmail met een QR-code die goed bewaard moet worden. Na het inchecken bij de luchtvaartmaatschappij, volg je bij de security de baan met borden ‘Timeslot’ waar een Schiphol-medewerker je QR-code scant.