17 april 2024
Thumbnail voor ZRA Heidi Vermeer helpt bij project in Zuid-Afrika: ‘We kunnen dingen waarmaken’

ZRA Heidi Vermeer helpt bij project in Zuid-Afrika: ‘We kunnen dingen waarmaken’

Het gebeurt - zelfs als je in de reiswereld werkt - niet elke dag dat je gebeld wordt door iemand uit Zuid-Afrika. Het was dan ook extra leuk dat we werden gebeld door reisagente Heidi Vermeer en haar vriend Erwin. Het stel nam in 2019 een drastische beslissing: alle spullen werden verkocht en de hele wereld werd het kantoor van het stel. Achter een laptop zitten kan overal, dus waarom niet op de mooiste plekken van de planeet?


Erwin en Heidi zijn op dit moment in Zuid-Afrika. Daar worden de dagen, naast het werk voor klanten in Nederland, grotendeels gevuld met vrijwilligerswerk. Over dat vrijwilligerswerk later meer. Eerst praten we even over de bijzondere keuze van het stel: sinds 2019 reizen ze ‘fulltime’ over de wereld. “Ik heb zelf altijd veel gereisd”, vertelt Heidi. “Toen leerde ik Erwin kennen en hij was juist toe aan reizen. We zagen dat onze euro in andere landen veel meer waard is dan in Nederland en toen hebben we uiteindelijk besloten alles te verkopen en met zijn tweeën over de hele wereld te gaan reizen. De enige spullen die we nog hebben staan in vijf verhuisdozen bij mijn moeder”, aldus Heidi. Het werk als ZRA gaat voor Heidi gewoon door, waar ook ter wereld. “Onze klanten merken er niets van dat wij niet in Nederland zijn”, verelt Heidi. “We zijn eigenlijk altijd te bereiken, ook om 01.00 uur ’s nachts. Onze klanten vinden het alleen maar heel erg leuk wat we doen. We doen ook af en toe een etentje met klanten op reis, dat is heel bijzonder.”

“Dit is echt onze levensstijl”, vult Erwin aan. “Wij zijn geen hip Instagram-bedrijf dat overal naartoe gaat om de mooiste plaatjes te maken. Wij reizen de hele wereld over en proberen onderdeel te worden een lokale community. Wij zijn wereldwijd een vriendenkring aan het opbouwen. Het voelt altijd als thuiskomen- waar ook ter wereld.”

Vrijwilligersproject
Een normale werkdag ziet er voor het stel iets anders uit dan een werkdag voor de gemiddelde Nederlander. “Op het moment in Zuid-Afrika begint onze dag rond 7 uur.” Het duo bespreekt de lopende voorstellen en bepaald wat er allemaal moet gebeuren voor de reisklanten. “Daarna gaat Heidi naar haar vrijwilligersproject op een school in de sloppenwijk in Kurland Village.” Het project waar Heidi bij betrokken is heet Born in Africa. “Deze kinderen hebben een gebrek aan alles, maar vooral aan hygiënische producten. Die zamelen wij in. Daarnaast krijgen de kinderen van een jaar of 8/9 momenteel ook zwemles waarbij ik mag assisteren.”

Erwin houdt zich naast het reisagentenwerk als ‘handy-man’ bezig met allerlei klusjes. “De kinderen mogen hier een wens doen. Dus ben ik laatst bezig geweest om de kamer van een jong meisje helemaal te schilderen. Dat meisje had geen ouders meer en woonde in een donker klein kamertje bij haar oom en tante. Nu hebben we haar kamer helemaal roze en paars geverfd: precies zoals zij dat wilde!” Het koksverleden van Erwin komt daarnaast goed van pas. “Op zaterdagen helpen we bij een Soup kitchen voor de mensen die zelf geen eten hebben. Wij sponseren dan de ingrediënten en helpen bij het bereiden van de gerechten. Laats hebben we kip gemaakt, dat vonden de mensen heel bijzonder want daar hebben ze normaal geen geld voor.”

Heidi en Erwin zamelen geld in voor zowel de kinderen als de soepkeuken. “Wij zien hier nu: wij kunnen dingen waarmaken. Als mensen nu geld overmaken laten wij meteen zien wat er gebeurt met het geld, er zit niemand tussen, dus we hopen dat al onze collega’s in de reiswereld ons willen helpen!” Sponseren kan via deze link.