16 september 2024

Nieuws

Thumbnail voor

Deelnemer proefvakantie Rhodos tijdelijk in quarantaine

RHODOS - Een deelnemer aan de proefvakantie van Sunweb en Transavia naar Rhodos is in quarantaine geplaatst omdat de partner in Nederland corona blijkt te hebben. Dat meldt een woordvoerster van Sunweb donderdagavond aan Reisbizz.nl.

Thumbnail voor

Transavia hervat volgende week lijnvluchten op Rotterdam Airport

ROTTERDAM - Vanaf 22 april biedt Transavia weer lijnvluchten aan vanaf Rotterdam The Hague Airport. In eerste instantie gaat het om routes naar Faro, Malaga, Alicante en Perugia. Volgens de luchthaven zijn dit populaire bestemmingen, waar veel vraag naar is.

Thumbnail voor

Emirates test IATA Travel Pass tijdens vlucht van Dubai naar Barcelona

AMSTERDAM – Emirates start vandaag met het testen van de IATA Travel Pass. Passagiers op vlucht EK185 van Dubai naar Barcelona hebben vandaag als eerste het digitale paspoort uitgeprobeerd door hun Covid-19 teststatus voor de reis te verifiëren en te delen met Emirates.

Thumbnail voor

Merknaam D-reizen beschikbaar bij overname

SCHIPHOL - De directieleden van D-Reizen, Jan Henne de Dijn en Marije Haeck, hebben de merknaam D-Reizen vóór het faillissement uit het bedrijf gehaald. Dit bevestigt de advocaat van D-Reizen, Lucas Kortmann, aan Reisbizz.nl. De merknaam is volgens Kortmann gewoon beschikbaar als er een koper komt.

Thumbnail voor

Kabinet stelt vanaf 15 mei quarantaineplicht in voor reizigers uit risicogebieden

SCHIPHOL - Vanaf 15 mei geldt voor reizigers die vanuit risicogebieden naar Nederland reizen een quarantaineplicht. Momenteel adviseert het kabinet reizigers uit risicolanden om tien dagen in quarantaine te gaan, maar veel mensen volgen dat advies niet op.

Thumbnail voor

Wizz Air start lijndienst van Eindhoven naar Banja Luka

EINDHOVEN - Wizz Air gaat vanaf 7 juni 2021 tweemaal per week vanuit Eindhoven naar Banja Luka vliegen, in Bosnië-Herzegovina. De vluchten worden uitgevoerd op maandagen en vrijdagen met een Airbus A321.

Thumbnail voor

MSC Cruises introduceert nieuwe vaarroutes voor de zomer van 2021

GENÈVE – MSC Cruises kondigt vandaag nieuwe en bijgewerkte vaarroutes in de Middellandse Zee en in heel Europa aan. Naar eigen zeggen geven deze vaarroutes de meest recente informatie weer met betrekking tot havens die geopend zijn en de beschikbaarheid van toeristische attracties op de bestemmingen die de schepen bezoeken.

Thumbnail voor

Booking.com: Nederlanders gaan liever op vakantie dan dat ze ware liefde vinden

AMSTERDAM – Hoewel de coronacrisis nog niet achter ons ligt, toont onderzoek van Booking.com aan dat de drang om de wereld te verkennen nog net zo groot is als vóór de crisis. Dankzij vaccins en andere ontwikkelingen zien reizigers na maanden van beperkingen licht aan het einde van de tunnel.

Thumbnail voor

Eerste virtuele conferentie van Travel Counsellors beoordeeld met een 8.7

DEN HAAG - De eerste virtuele conferentie van Travel Counsellors Nederland en België vond vorige maand plaats via een livestream uit het Van der Valk Hotel in Tiel. Ruim 160 Travel Counsellors die deelnamen aan de conferentie werden gevraagd een enquête in te vullen en de conferentie te beoordelen. Uit deze beoordelingen bleek dat de conferentie zeer geslaagd was.

Thumbnail voor

Club Med opent ecologisch luxeresort op de Seychellen

VICTORIA - Op 27 maart opende Club Med officieel de deuren van het nieuwe, ecologische luxeresort van de Club Med Exclusive Collection. Het resort is gelegen op de Seychellen, volgens Club Med één van de meest uitzonderlijke bestemmingen in de Indische Oceaan.

Britse variant coronavirus ook op Sint-Maarten aangetroffen

PHILIPSBURG - De overheid van Sint-Maarten heeft woensdag de bevolking strikt opgeroepen zich te registeren voor een coronavaccinatie. De reden van de oproep is dat er bij 24 coronapatiënten de Britse mutatie van het coronavirus is aangetroffen. Tot heden was die variant nog niet op het eiland vastgesteld, slechts op het Franse deel van Sint-Maarten.

Thumbnail voor

Verbod op vluchten Zuid-Afrika en Zuid-Amerika verlengd tot 1 mei

DEN HAAG - Het vliegverbod vanuit Zuid-Afrika, Zuid-Amerika en enkele landen in Midden-Amerika naar Nederland wordt verlengd tot minstens 1 mei. Dit kondigt demissionair minister van Infrastructuur en Waterstaat Cora van Nieuwenhuizen aan.

Thumbnail voor

TravelTeam Oss start luxe label ‘Luxury Travel Consultant’

OSS - Vanaf vandaag biedt TravelTeam in Oss naast de vakanties uit allerlei categorieën en bijbehorende budgetten, nu ook een luxe label waarbij zij officieel zijn aangesloten bij Luxury Travel Consultants. Volgens eigenaresse Mariëlle Henzen zijn het de extra aandacht en oog voor detail die het verschil maken tussen een heerlijke vakantie en een uitzonderlijke vakantie, die zij met dit nieuwe luxury label aanbieden.

Thumbnail voor

WRC Reizen Groep BV failliet verklaard

MAARSSEN - De WRC Reizen Groep BV heeft gisteravond aan de ANVR en SGR financieel onvermogen gemeld. Vandaag is het faillissement daadwerkelijk uitgesproken. SGR gaat in overleg met de aangestelde curator alle benodigde informatie verzamelen die nodig is om klanten van de reisorganisatie te helpen.

Thumbnail voor

Derde editie VvKR Online Reisbeurs over kleinschalig reizen

COTHEN - Van maandag 19 april tot en met zondag 25 april vindt de derde editie van de VvKR Online Reisbeurs plaats. Deze wordt gehouden door ruim twintig reisspecialisten, die verenigd zijn in de branchevereniging VvKR. Op de reisbeurs nemen de reisspecialisten je mee naar hun favoriete stekjes.