19 september 2024

Nieuws

Thumbnail voor

TUI België ziet aantal boekingen snel toenemen na opheffing verbod op niet-essentiële reizen

BRUSSEL - Vanaf vandaag mogen onze zuiderburen weer genieten van een vakantie in het buitenland. In België is het verbod voor niet-essentiële reizen opgeheven. Met een negatieve testuitslag op zak kunnen Belgen op vakantie naar onder andere Spanje. TUI België is blij dat het reisverbod geschrapt is, zo laat woordvoerder Piet Demeyere in gesprek met Reisbizz weten.

Thumbnail voor

Air Transat vliegt pas in de zomer vanaf Schiphol en Brussels Airport

SCHIPHOL – Air Transat keert na een noodgedwongen onderbreking in 2020 dit jaar terug met vluchten vanaf Schiphol en Brussel naar Canada, maar de capaciteit ligt nog op een relatief laag niveau. De start van de seizoensgebonden vluchten is aanzienlijk later dan gebruikelijk, en worden uitgevoerd met de nieuwe Airbus A321LR.

Thumbnail voor

België heft reisverbod niet-essentiële reizen op

BRUSSEL - België heeft maandag het verbod op niet-essentiële reizen opgeheven. Nederlanders kunnen daardoor weer eenvoudig op vakantie gaan vanaf Belgische luchthavens. Bijkomend 'voordeel' is dat daar de testverplichtingen minder streng zijn bij terugkeer uit het buitenland.

Thumbnail voor

Duitsland nieuwe bestemming voor Buro Scanbrit

AMSTERDAM – Buro Scanbrit breidt het vakantieaanbod uit met Duitsland als nieuwe bestemming. Volgens de Noordwest-Europa specialist biedt Duitsland alle ingrediënten voor een heerlijke vakantie dichtbij en vindt de vakantieganger hier rust en ruimte. Het land zou perfect aansluiten bij de andere bestemmingen van Buro Scanbrit.

Thumbnail voor

KLM terug in Belfast

SCHIPHOL - Als onderdeel van de geleidelijke herstart van het Britse netwerk, vliegt KLM vanaf vandaag (maandag) weer op Belfast City Airport. De eerste vlucht in drie maanden, uitgevoerd met een Embraer 175 van Cityhopper, vertrekt vanmiddag om iets na 16 uur vanaf Schiphol.

Thumbnail voor

Travel Impressions organiseert online Griekse kookworkshop

AMSTERDAM - Het organiseren van studiereizen zit er voorlopig nog niet in. Daarom organiseert Travel Impressions een digitale kookworkshop om ZRA’s of medewerkers van reisbureaus toch te kunnen laten proeven van de Griekse lokale keuken.

Thumbnail voor

Petra Kok (TUI): Aanmeldingen proefreis Gran Canaria blijven binnenstromen

SCHIPHOL – Vanaf vanochtend tien uur konden geïnteresseerden zich opgeven voor de tweede proefreis naar Gran Canaria, georganiseerd door TUI en Corendon. Na de 25.000 aanmeldingen voor de eerste proefreis naar Rhodos, is er voor de tweede proefreis nóg meer belangstelling.

Thumbnail voor

Griekenland schrapt quarantaineplicht voor Europese reizigers

ATHENE - De Griekse regering heeft aangekondigd dat reizigers uit de Europese Unie en uit vijf niet-EU-landen niet meer verplicht zeven dagen in quarantaine hoeven bij aankomst in Griekenland. Bezoekers moeten wel gevaccineerd zijn of een negatieve PCR-test van maximaal 72 uur oud kunnen tonen.

Thumbnail voor

Annemiek Holkeboer toegevoegd aan team BTMClub

SCHIPHOL - Annemiek Holkeboer gaat aan de slag voor de Business Travel & Mobility Club (BTMClub) en de Business Travel & Mobility Conference. Holkeboer was jarenlang het visitekaartje naar airline- en reisbranchepartners vanuit Royal Schiphol Group, maar de krimp in luchtvaart deed haar besluiten om op 1 maart haar plaats aan anderen af te staan.

Thumbnail voor

Deelnemers proefvakantie Rhodos na negatieve tests onderweg naar Nederland

RHODOS – Vanochtend vertrok om half 12 Griekse tijd het vliegtuig van Transavia met alle deelnemers van de proefvakantie naar Rhodos terug naar Schiphol. Bij terugkomst dienen de deelnemers in thuisquarantaine te gaan.

Thumbnail voor

Reisbubbel tussen Australië en Nieuw-Zeeland geopend

SYDNEY/AUCKLAND - Inwoners uit Australië en Nieuw-Zeeland kunnen vanaf vandaag vrij tussen beide landen reizen zonder daarna in quarantaine te hoeven. Door het strenge beleid en volledig sluiten van de grenzen heeft zowel Australië als Nieuw-Zeeland de coronabesmettingen weten in te dammen.

Thumbnail voor

Geïnteresseerden kunnen zich vanaf nu inschrijven voor luxe proefvakantie naar Gran Canaria

SCHIPHOL - Organisatoren Corendon en TUI hebben de inschrijving geopend voor de tweede proefvakantie, naar het Spaanse Gran Canaria in mei. In tegenstelling tot bij de eerste proefvakantie, naar Rhodos, mogen reizigers dit keer wel van het hotelterrein af.

Thumbnail voor

Sri Lanka verkort hotelquarantaine voor gevaccineerde toeristen

KOTTE - Sri Lanka versoepelt de eisen voor gevaccineerde toeristen om het land in te reizen. Bezoekers die twee weken voor aankomst twee vaccindoses hebben gehad, mogen het door de overheid goedgekeurde hotel na 24 tot 48 uur verlaten zodra uit een PCR-test een negatieve uitslag blijkt.

Thumbnail voor

VvKR staat tijdens speciale online vergadering stil bij tienjarig bestaan

HUIZEN - Tijdens de online Algemene Ledenvergadering van de Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties (VvKR) afgelopen vrijdag, stond de vereniging samen met de ruim tachtig aanwezigen stil bij het tienjarig bestaan van de VvKR. Door de huidige coronamaatregelen wordt het jubileum op 19 november dit jaar gevierd.

Thumbnail voor

Testuitslag negatief: ook laatste deelnemer proefvakantie uit quarantaine

RHODOS - Zondagochtend is bekend geworden dat ook de vierde deelnemer van de Sunweb-Transavia proefreis een negatieve PCR-test heeft. De Griekse arts heeft deze verklaring afgegeven. De deelnemer, en kamergenoot, zijn uit quarantaine en mogen volgens protocol weer onderdeel uitmaken van de groep.