7 september 2024

Nieuws

Thumbnail voor

TravelTeam Oss stapt over naar Travel Club

SCHIPHOL – Reisbureau TravelTeam uit Oss sluit zich aan bij The Travel Club. Dat meldt eigenaresse Mariëlle Henzen in gesprek met Reisbizz.nl. “Als gevolg van het faillissement van de D-rt Groep vervalt onze franchise-overeenkomst, waardoor we de overstap kunnen maken", aldus Henzen.

Thumbnail voor

Qatar Airways voert de eerste volledig Covid-19 gevaccineerde vlucht ter wereld uit

DOHA - Qatar Airways heeft vandaag de eerste volledig Covid-19 gevaccineerde vlucht ter wereld uitgevoerd. QR6421 vertrok vanuit Hamad International Airport met uitsluitend gevaccineerde bemanning en passagiers aan boord, waarbij passagiers ook bij het inchecken bediend werden door volledig gevaccineerd personeel.

Thumbnail voor

Minister Economische Zaken en Klimaat wacht afwikkeling D-rt Groep af

DEN HAAG - Met het faillissement van de D-rt Groep dat vandaag werd aangekondigd, werd er meteen gesproken over een mogelijke doorstart. SP-kamerlid Bart van Kent vroeg vandaag in het vragenuurtje aan minister van Economische Zaken en Klimaat Bas van ’t Wout of hij bereid is om samen met de brancheorganisatie te kijken naar die doorstart. Ook VVD’er Aartsen ging in op het faillissement en deed een oproep aan de minister.

Thumbnail voor

Norwegian Cruise Line hervat cruises met eerste reizen in Europa en Caribisch gebied

AMSTERDAM – Norwegian Cruise Line (NCL) kondigt vandaag aan de cruises te hervatten met nieuwe routes die vanaf 25 juli 2021 door Europa en het Caribisch gebied gaan varen. NCL herstart met een lagere capaciteit de activiteiten, met Norwegian Jade, Joy en Gem als eerste schepen die gasten weer aan boord mogen verwelkomen.

Thumbnail voor

SGR: Klanten met reisvouchers van d-reizen zijn gedekt

HOOFDDORP - Het is het nieuws van de dag, D-rt Retail Bv. is failliet verklaard. De D-rt Groep handelt onder de namen D-Reizen en VakantieXperts. De D-rt Groep heeft laten weten dat franchiseonderneming VakantieXperts buiten het faillissement valt. SGR stelt consumenten met een geboekte reis bij d-reizen of verstrekte coronavoucher bij de reisorganisatie gerust.

Thumbnail voor

Frank Oostdam na faillissement d-reizen: dramatische klap voor reisbranche

HOOFDDORP - D-reizen heeft laten weten failliet te zijn verklaard door de rechtbank in Haarlem. ANVR-directeur Frank Oostdam zag het faillissement aankomen en stelt dat dit gevolgen gaat hebben voor de hele reissector. “Ik hoop dat vandaag ook nog de boodschap wordt dat er wel een toekomst is voor retailing.”

Thumbnail voor

Vliegtuig krijgt ook naar Praag concurrentie van nachttrein

AMSTERDAM - De Nederlandse startup European Sleeper begint in april 2022 een nachttreinverbinding van Brussel en Amsterdam naar Praag. Tsjechië wordt daarmee al het vierde land dat straks vanuit Nederland rechtstreeks met een nachttrein bereikbaar is.

Thumbnail voor

Luchtvaartmaatschappij easyJet viert 25 jaar als ‘verbinder van Europa’

SCHIPHOL – EasyJet viert de vijfentwintigste verjaardag van haar allereerste internationale vlucht. In april 1996 voerde easyJet haar eerste niet-Britse vlucht van Luton naar Amsterdam Schiphol Airport uit. De luchtvaartmaatschappij noemt zichzelf nu ook wel ‘dé verbinder van Europa’. Inmiddels vliegt easyJet 1000 routes naar 150 luchthavens in 35 Europese landen.

Thumbnail voor

Voormalig TUI fly-topman Hans van de Velde wordt headhunter

SCHIPHOL - Hans van de Velde, voormalig topman van TUI fly, wordt partner bij Holtrop Havesloot. “Vanaf deze maand ben ik wederom headhunter, een vak wat ik in een ver verleden al met veel plezier heb uitgeoefend”, laat hij weten aan deze site.

Thumbnail voor

Rechter verklaart reisorganisatie d-reizen failliet

HOOFDDORP - Het doek valt voor d-reizen. D-rt Groep, het bedrijf achter d-reizen en de grootste retailer in de Nederlandse reisbranche, is vandaag failliet verklaard. Franchise ondernemingen onder de merknaam VakantieXperts vallen buiten het faillissement. Ook wordt er gekeken naar de mogelijkheden voor een doorstart.

Thumbnail voor

Nederlanders moeten bij reis naar Duitsland direct negatieve test tonen

BERLIJN - Vanaf vandaag moet iedereen die de grens van Duitsland over wil een negatieve test aantonen, heeft de Duitse regering besloten. Vanwege de hoge besmettingscijfers heeft Duitsland afgelopen weekend Nederland bestempeld als hoogrisicogebied.

Thumbnail voor

Sint-Maarten laat geen reizigers uit Bonaire, Curaçao en Aruba meer toe

PHILIPSBURG – Sint-Maarten laat vanaf maandag 5 april geen bewoners meer toe uit Aruba, Curaçao en Bonaire in verband met het stijgende aantal besmettingen op die eilanden. Bewoners uit Sint Maarten, Saint Martin, Sint Eustatius en Saba mogen nog wel landen op de luchthaven van Philipsburg. Zij moeten wel een negatief resultaat van een PCR-test kunnen overhandigen.

Thumbnail voor

Airlines dringen bij Britse premier Johnson aan op hervatten internationale reizen

LONDEN – Topbestuurders van de belangrijkste luchtvaartmaatschappijen in Groot-Brittannië hebben premier Boris Johnson opgeroepen om in de komende weken groen licht te geven voor het mogelijk maken van buitenlandse reizen voor niet-noodzakelijke doeleinden. Dat schrijven Britse media zondag.

Thumbnail voor

Overname Air Transat door Air Canada gaat niet door

MONTREAL - De al meerdere keren uitgestelde overname van Air Transat door Air Canada gaat definitief niet door, zo zijn beide partijen overeengekomen. Ter compensatie betaalt Air Canada eenmalig 12,5 miljoen Canadese dollar.

Thumbnail voor

Corendon schrapt vluchten naar Curaçao tot halverwege mei

WILLEMSTAD - Nederlandse vakantiegangers, stagiaires en studenten op Curaçao worden door het ministerie van Buitenlandse Zaken opgeroepen om het eiland zo snel mogelijk te verlaten. Door de toename van coronapatiënten komt de zorg onder druk te staan. Als reactie annuleert reisorganisatie Corendon de komende weken alle reizen naar Curaçao.