3 maart 2024
Thumbnail voor Air Transat vliegt pas in de zomer vanaf Schiphol en Brussels Airport

Air Transat vliegt pas in de zomer vanaf Schiphol en Brussels Airport

SCHIPHOL – Air Transat keert na een noodgedwongen onderbreking in 2020 dit jaar terug met vluchten vanaf Schiphol en Brussel naar Canada, maar de capaciteit ligt nog op een relatief laag niveau. De start van de seizoensgebonden vluchten is aanzienlijk later dan gebruikelijk, en worden uitgevoerd met de nieuwe Airbus A321LR.


Dat maakte Yvonne Halderman van Air Transat-vertegenwoordiger Aviareps Benelux dinsdag bekend tijdens een webinar voor reisagenten. Het was al bekend dat Air Transat in 2021 vanaf Amsterdam alleen naar Toronto en vanaf Brussel alleen naar Montreal zou vliegen.

De startdatum van de route Amsterdam-Toronto is verschoven naar 21 juni, met vluchten op maandag en donderdag. Vanaf 19 juli vliegt Air Transat ook weer van Brussel naar Montreal, met vluchten op maandag en zaterdag.

Beide lijndiensten worden gedurende de rest van het zomerseizoen uitsluitend uitgevoerd met Airbus A321LR’s. Met 199 stoelen is dat nieuwe toestel een stuk kleiner dan de gebruikelijke A330, met plaats voor minimaal 332 passagiers.

Vanaf Schiphol vloog Air Transat in het verleden ook rechtstreeks naar Calgary en Vancouver, maar die routes staan dit jaar niet in de planning. Die bestemmingen worden wel met een overstap in Toronto (of vanaf Brussel in Montreal) aangeboden.