16 september 2024

Nieuws

Thumbnail voor

Mattijs ten Brink: Gezondheidspaspoort fantastische oplossing

SCHIPHOL - Vandaag vertrokken 189 Nederlanders naar Rhodos voor de proefvakantie van Transavia en Sunweb. Mattijs ten Brink, CEO bij Sunweb Group, zwaaide het vliegtuig uit en zegt met deze reis een belangrijke stap te zetten voor de herstart van de reissector.

Thumbnail voor

ANTOR Nederland houdt eerste Trade Workshop

DEVENTER - ANTOR Nederland (Association of National Tourist Office Representatives) organiseert voor het eerst een Trade Workshop. Voor reisagenten, ZRA’s en touroperators is er de mogelijkheid om in gesprek te gaan met 25 uiteenlopende vakantiebestemmingen en worden geïnteresseerden geïnformeerd over het aanbod van de deelnemende landen.

Thumbnail voor

Oasis Parcs gaat verder onder naam Oasis Premium Resorts

UTRECHT – Het merk Oasis Parcs verandert de naam naar Oasis Premium Resorts. Volgens het merk sluit de nieuwe naam beter aan bij het portfolio van uitsluitend luxe resorts met 4- en 5-sterren hotelfaciliteiten.

Thumbnail voor

Proefvakantiegangers vertrekken naar Rhodos

SCHIPHOL - Vanmiddag om 13.00 uur vertrekt het vliegtuig met 189 uitgekozen vakantiegangers naar Rhodos voor de eerste proefvakantie. Deze eerste ‘proefvakantie’ werkt als test voor het uitvoeren van vakanties in coronatijd. Voor Transavia CEO Marcel de Nooijer voelde het in de vertrekhal als een ‘schoolreis-momentje’.

Thumbnail voor

Transavia wil komende winter alsnog van Brussel naar Innsbruck

SCHIPHOL - Transavia vliegt in de winter van 2021/2022 van Brussel naar Innsbruck. Dat meldt directeur Marcel de Nooijer in gesprek met deze site. De plannen lagen voor de afgelopen winter al op de plank, maar konden niet doorgaan als gevolg van de coronapandemie.

Thumbnail voor

Reisbizz mee op proefvakantie naar Rhodos

SCHIPHOL – Vandaag vertrekt het vliegtuig met 189 Nederlanders op proefvakantie naar het Griekse eiland Rhodos, georganiseerd door Transavia en Sunweb. Reisbizz-collega Joyce Schriemer gaat mee. Na een PCR- en sneltest is ze klaar voor vertrek.

Thumbnail voor

Maandelijks panel: Nederlanders hebben behoefte aan zonvakanties

SCHIPHOL - Vorige maand deden wij aan onze lezers de oproep om deel te nemen aan ons maandelijkse Reisbizz.nl panel waarin reisbureaus en reisagenten ons op de hoogte houden van de laatste boekingstrends. Afgelopen week zijn de eerste vragen aan het panel uitvoerig beantwoord en blijkt er in de maand maart onder de Nederlandse consument een duidelijke trend naar zonbestemmingen.

Thumbnail voor

Britse vakantievlieger Jet2 verlengt opschorting vluchten tot 23 juni

LEEDS - De Britse vakantiemaatschappij en touroperator Jet2 heeft de opschorting van alle vluchten en vakantiereizen verlengd tot 23 juni. Dat besluit is genomen omdat de Britse regering volgens het bedrijf te weinig duidelijkheid biedt over naar welke landen Britten vanaf 17 mei weer op vakantie mogen.

Thumbnail voor

Engelse toeristen kunnen gaan nadenken over vakantieplannen

LONDEN - Engelse toeristen kunnen gaan nadenken over het boeken van een buitenlandse vakantie, meldt minister van Transport Grant Shapps. De regering heeft plannen voor een verkeerslichtsysteem om overzeese vakantiereizen te kunnen hervatten.

Thumbnail voor

Ook VakantieXperts Den Ham stapt over naar de Travel Club

DEN HAM - Noël Ten Thije stapt met haar VakantieXperts reisbureau in Den Ham over naar de franchise-formule van de Travel Club. De franchise collega’s en touroperators zijn inmiddels ingelicht en de nieuwe naam is ook al bekend. Als gevolg van het faillissement van de D-rt Groep is de franchiseovereenkomst komen te vervallen en werd Ten Thije genoodzaakt om een overstap te maken.

Thumbnail voor

Eurowings van Düsseldorf naar Rusland en Georgië

DÜSSELDORF - Eurowings vliegt komende zomer voor het eerst naar Rusland en Georgië. De Lufthansa-dochter start in juli vluchten van het bij Nederlanders populaire Düsseldorf Airport naar Jekaterinenburg, Krasnodar en Tbilisi. 

Thumbnail voor

D-Reizen interessante propositie voor Prijsvrij en Rewe

DEN BOSCH - In Nederland wordt met spanning uitgekeken naar een mogelijk nieuwe toekomst van D-reizen, het bedrijf dat begin deze week door de rechter failliet werd verklaard. Voor een mogelijke doorstart ligt een kapitaalkrachtige buitenlandse partij voor de hand. Prijsvrij-directeur Marc van Deursen meldt in gesprek met Reisbizz.nl dat D-reizen voor zijn bedrijf, in combinatie met de Duitse Rewe groep, een interessant propositie kan zijn.

Thumbnail voor

Medewerkers Transavia helpen GGD met vaccineren

SCHIPHOL - Medewerkers van Transavia gaan de verschillende regionale GGD’s ondersteunen bij de landelijke coronavaccinatiecampagne. Door de beschikbaarheid van nieuwe vaccins is er bij de GGD een toename in vaccinatiecapaciteit en dus behoefte aan extra hulp.

Thumbnail voor

SGR: Maandag eerste 50 miljoen euro uit voucherfonds bij reisorganisaties

ROTTERDAM - De consumenten die nog geld terug verwachten voor hun vervallen reisvouchers, hoeven niet lang meer te wachten. Volgens verschillende bronnen hebben de SGR en de staat hun handtekening gezet onder de overeenkomst die het voucherfonds mogelijk maakt. Maandag verwacht de SGR het eerste deel van het geld te ontvangen.

Thumbnail voor

Harm Kreulen: wegvallen van D-Reizen leidt tot verschraling distributie

SCHIPHOL - Door het bankroet van D-reizen valt “een icoon” weg uit de reiswereld, zegt KLM-Nederland-directeur Harm Kreulen tegen deze site. De KLM-bestuurder vindt het triest dat zoveel medewerkers de dupe zijn van het faillissement. Daarnaast vindt er verschraling plaats in de reisretail, aldus Kreulen.