14 juni 2024
Thumbnail voor AirBaltic verbindt Schiphol met nieuwe bestemming in Finland

AirBaltic verbindt Schiphol met nieuwe bestemming in Finland

RIGA - AirBaltic zorgt voor een gloednieuwe vliegverbinding tussen Nederland en Finland. Met ingang van 1 juni vliegt de luchtvaartmaatschappij rechtstreeks vanaf Schiphol naar Tampere. In de planning staan twee wekelijkse vluchten met een Airbus A220-300.


Eind vorig jaar werd bekend dat het Letse airBaltic in Tampere een nieuwe operationele basis opent. Vanaf mei wordt de Finse luchthaven rechtstreeks verbonden met Oslo, Kopenhagen, Frankfurt, München, Malaga en Rhodos. Daar komt per 1 juni dus Amsterdam bij.

De basis van airBaltic betekent een flinke impuls voor Tampere-Pirkkala Airport. In 2019, het laatste jaar voor de uitbraak van de coronapandemie, verwelkomde de luchthaven slechts 222.390 passagiers. In 2008 maakten nog meer dan 700.000 reizigers gebruik van de luchthaven.

Op dit moment zijn er rechtstreekse lijndienstvluchten van Tampere naar Helsinki (Nordic Regional Airlines) en Londen Stansted (Ryanair). De in Zuidwest-Finland gelegen stad telt inclusief de omliggende plaatsen 334.000 inwoners.

Voor airBaltic wordt Tampere de vierde bestemming die het zelf aanvliegt vanaf Schiphol, naast Riga, Vilnius en Tallinn.