3 maart 2024
Thumbnail voor Anita van Buren aan de slag bij VakantieXperts Bennekom

Anita van Buren aan de slag bij VakantieXperts Bennekom

BENNEKOM - Anita van Buren neemt bij VakantieXperts Bennekom de plaats over van Natasja Hoogstede, die vanaf september full-time werkzaam zal zijn bij Reismedia. Anita zit al sinds haar twintigste in het vak en is blij dat ze na het faillissement van de D-rt Groep werkzaam kan blijven in de door haar zo geliefde reisbranche.


Anita is geen vreemde in de reisbranche. “Ik kom uit de failliete boedel van de D-rt Groep. Voor het faillissement heb ik elf jaar binnen de D-rt Groep gewerkt. Ik begon als reisadviseur bij Holiday Feeling van Elke Kuipers, die een aantal jaar geleden werd verkocht aan Vertrekpunt, dat later de D-rt Groep werd.” Het filiaal in Leusden werd toen een VakantieXperts kantoor. In november vorig jaar gingen alle VX filialen verder onder de naam D-reizen. Tot het faillissement van afgelopen april.

Het faillissement kwam voor Anita als een klap. “Ik moest dat wel eerst even verwerken. Er was mogelijk nog sprake van een doorstart, maar ik was ondertussen al actief om me open te stellen voor wat anders.” Met een nieuwe LinkedIn pagina en aanmeldingen bij uitzendbureaus was het solliciteren voor de 64-jarige begonnen. “Ik was al bezig om buiten de branche te kijken, want het is toch een moeilijke tijd. En zie nog maar eens op mijn leeftijd ergens een baan te vinden.” Maar van pensioen was nog geen sprake. “Daar ben ik nog veel te actief voor.”

Nog maar aantal jaar te werken
Toen Corina IJkhout van VakantieXperts Bennekom Anita een belletje gaf, was zij blij verrast. “Wij kennen elkaar nog uit het verleden, uit de StarTravel periode. Toen Corina begon als franchisekantoor werkte ik bij de franchiseorganisatie. En de branche is niet zo groot, dus je komt elkaar nog wel eens tegen. Via mijn LinkedIn had zij gezien dat ik op zoek was naar wat anders.”

Vanaf augustus komt Anita het team in Bennekom versterken. “Tijdens al die jaren in Leusden heb ik veel maatwerk gedaan, binnen Europa maar ook verre reizen. In Bennekom doen ze dit ook veel, dus ik denk dat dat heel leuk aansluit.”

Vanuit haar grote vaste klanten kring in Leusden kreeg Anita veel positieve reacties. “Erg leuk dat mensen me nog ergens kunnen vinden.” Zelf kijkt Anita er erg naar uit in de branche te blijven waar ze al 44 jaar werkzaam is. “Dit doe ik het aller liefst en ook met heel veel plezier. Ik heb nog maar een aantal jaar te werken en ik ben heel blij dat ik dat hier mag gaan doen.”