19 mei 2024
Thumbnail voor ANVR bundelt krachten met financiële dienstverlener: ‘Wisselkoersen vastleggen voor reisorganisaties’

ANVR bundelt krachten met financiële dienstverlener: ‘Wisselkoersen vastleggen voor reisorganisaties’

De ANVR en financiële dienstverlener Ebury hebben een samenwerking aangekondigd. Met de samenwerking willen de partijen "reisorganisaties de benodigde tools, kennis en ondersteuning bieden, zodat ze met meer zekerheid en efficiëntie internationaal zaken kunnen doen."

Ebury en de ANVR willen de reisbranche naar eigen zeggen voorzien van "relevante informatie over internationaal betalingsverkeer en oplossingen rondom koersschommelingen, valutarisico’s en het beschermen van winstmarges."

“Binnen Ebury zien we de reisbranche nog steeds als een groeimarkt met veel potentie”, aldus Koen Wit, Head of Desk bij Ebury. “We zijn continu bezig met het ontwikkelen van producten die aansluiten bij de behoeften van onze klanten. Zo kunnen reisorganisaties middels onze nieuwe producten wisselkoersen vastleggen voor een bepaalde periode, terwijl ze binnen een vooraf bepaalde bandbreedte kunnen profiteren van positieve marktontwikkelingen op de valutamarkt. Dit zorgt ervoor dat reisorganisaties zekerheid hebben rondom winstmarges, maar ook ruimte hebben om mee te profiteren van een gunstige ontwikkeling op de valutamarkt, waardoor er extra winst kan worden gerealiseerd. Dankzij de samenwerking met de ANVR zijn we in staat om verder te innoveren en organisaties binnen de reisbranche nog beter te voorzien van informatie en oplossingen.”