20 juni 2024
Thumbnail voor ANVR: Uitgebreid ‘reisadvies’ aan kabinetsinformateur

ANVR: Uitgebreid ‘reisadvies’ aan kabinetsinformateur

LEUSDEN - In een informatief gesprek met kabinetsinformateur Mariëtte Hamer en vertegenwoordigers van andere sectoren, dringt de ANVR aan op een politiek duidelijk beleid om snel te herstellen van de grote gevolgen van de coronapandemie. Martine de Knoop, bestuurslid ANVR en directeur van The Travel Club, heeft in het gesprek voor de korte termijn extra hulp gevraagd voor de reissector.


In het gesprek met de kabinetsinformateur doet De Knoop namens de reisbranche praktische voorstellen voor op de korte termijn. Daarnaast schuwt het toekomstige uitdagingen waar de reissector voor staat niet en worden er ook voor op de lange termijn concrete suggesties aangeboden voor het regeerakkoord.

“Met het verlengen van NOW- en TVL-maatregelen, vergoeding van annuleringskosten en een tegemoetkoming voor met name kleinere reisbedrijven die nog steeds buiten de regelingen vallen, kunnen we voorkomen dat reisbedrijven -zeker nu met zicht op herstel- alsnog failliet gaan”, zo luidt de statement van De Knoop. Volgens de ANVR liet Hamer duidelijk merken geïnteresseerd te zijn in de huidige situatie van de reisbranche en wil in de toekomst ook in gesprek blijven met ondernemend Nederland.

Ministerie van Toerisme
De ANVR heeft bij Hamer twaalf concrete suggesties neergelegd om mee te nemen in het regeerakkoord. Zo pleiten ze voor een Ministerie van Toerisme. “Zoals in veel andere landen is het nodig om een Ministerie van Toerisme te hebben om het beleid dat gericht is op toerisme en vrijetijd niet te versnipperen over diverse departementen maar te versterken”, aldus de ANVR.

Daarnaast vraagt de ANVR aandacht voor een garantiefonds bij faillissement van luchtvaartmaatschappijen en een eerlijke vliegbelasting. De Knoop heeft de ambities en wensen van de sector op het gebied van verantwoord reizen kenbaar gemaakt en hoopt als ANVR deze in samenwerking met de overheid te kunnen realiseren.