21 mei 2024
Thumbnail voor Arjan Kers op ANVR Nieuwjaarsreceptie: ‘Reiswereld onterecht bekritiseerd en in verdomhoekje geplaatst’

Arjan Kers op ANVR Nieuwjaarsreceptie: ‘Reiswereld onterecht bekritiseerd en in verdomhoekje geplaatst’

Maandagavond vond de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie van de ANVR plaats.  De ANVR Nieuwjaarsreceptie vond dit jaar voor het eerst plaats op een nieuwe locatie: de Jaarbeurs te Utrecht, en werd gekoppeld aan The Dutch Travel Week (Vakantiebeurs).

ANVR voorzitter Arjan Kers opende de receptie met een speech over de reisbranche. "Tegen alle verwachtingen in neemt de reislust van Nederlanders enorm toe", aldus Kers. 

 "Het wordt de branche niet makkelijk gemaakt", ging Kers verder. "De luchtvaart- en reiswereld wordt vaak onterecht bekritiseerd en in een verdomhoekje geplaatst. Daarbovenop wordt de sector continue geconfronteerd met nieuwe regelgeving: krimpplannen, beperkingen en verhogingen van luchthaventaksen. Dit alles in een sector die al met zeer lage marges moet werken. Maar gelukkig zijn de collega's in onze sector optimisten bij uitstek. Ze hebben al vele crisis-momenten overleefd, en staan dag en nacht klaar om de consumenten een unieke ervaring te bezorgen. Als sector zullen we ervoor blijven zorgen dat mensen veilig en verantwoord op vakantie of zakenreis kunnen blijven gaan."