14 april 2024
Thumbnail voor Europese reisondernemingen zetten zich in voor duurzame toekomst met SUSTOUR-project

Europese reisondernemingen zetten zich in voor duurzame toekomst met SUSTOUR-project

CASCAIS - De finale van het door de EU-COSME gefinancierde SUSTOUR-project staat gepland op 13 en 14 september in Cascais, Portugal. Met het SUSTOUR-project worden duurzame praktijken binnen de Europese reisbranche bevorderd. Tijdens het evenement worden reisagenten en touroperators in de schijnwerpers gezet die dankzij het project duurzaamheid succesvol in hun bedrijf hebben geïntegreerd.


De ANVR is één van de founding partners van het COSME-SUSTOUR project. “Dit afrondende hybride learning event van COSME-SUSTOUR is de bekroning van het initiatief dat de afgelopen drie jaar meer dan 600 touroperators en reisagenten uit heel Europa heeft samengebracht. In het project hebben kleine en middelgrote reisondernemingen (MKB) hard gewerkt aan het verbeteren van de duurzaamheid van hun reisbrancheactiviteiten, en hebben daarmee gezamenlijk bijgedragen aan de bredere doelstellingen van verantwoord toerisme”, legt de brancheorganisatie uit.

Het event dient ook als platform om de resultaten van het SUSTOUR-project te presenteren. Deelnemers krijgen de mogelijkheid om zich te verdiepen in de resultaten, die volgens de ANVR de collectieve toewijding van de deelnemende MKB-bedrijven weerspiegelen om duurzaamheidsdoelstellingen te behalen. Daarnaast zijn er paneldiscussies met experts en het evenement wordt afgesloten met de Trafelife Award Ceremonie.

“De prestaties van de bedrijven in het COSME-gefinancierde project zijn een inspiratie voor iedereen”, aldus Frank Oostdam, voorzitter van ECTAA. “We hopen hiermee ook andere spelers in de reisbranche te motiveren nog serieuzer met duurzaamheid aan de slag te gaan. ECTAA en haar leden blijven zich inzetten om duurzaamheid binnen de reisbranche te bevorderen, ook na dit project, door het ontwikkelen van tools en partnerships voor een toekomst van duurzaam reizen.”

Voor degenen die er niet persoonlijk bij kunnen zijn, wordt het evenement live gestreamd, zodat een wereldwijd publiek kan deelnemen aan de discussies en vieringen. Het programma en de registratielink zijn beschikbaar op de SUSTOUR-website.