19 juli 2024
Thumbnail voor Eurostar onthult Gouden Trein

Eurostar onthult Gouden Trein

Eurostar heeft hun allereerste ‘Gouden Trein’ onthuld ter ere van de aankomende Olympische en Paralympische Spelen van Parijs deze zomer. Met nog minder dan een maand tot de Spelen werd de trein ingehuldigd op het station van Amsterdam-Centraal.

De gouden e320-treinen worden ingezet om zowel atleten als reizigers op een duurzame manier naar Parijs te vervoeren. Er worden meer dan 160 Eurostar-treinen ingezet om zo’n 2.000 atleten en personeelsleden van Team NL, Team ParaNL, Team GB, ParalympicsGB, Team België, Team Para België en Team Duitsland te vervoeren. “Volgens een studie van EcoRes uitgevoerd in 2023, zullen de 2.000 atleten en personeelsleden hun CO2-uitstoot met gemiddeld 90 procent verkleinen vergeleken met reizen per vliegtuig of auto”, aldus Eurostar.

Eurostar verwacht van juli tot september tot twee miljoen reizigers naar de Spelen te vervoeren. De piekdagen zullen samenvallen met de openings- en sluitingsceremonies van 25 tot 27 juli en van 10 tot 12 augustus. Eurostar breidt daarom diensten en capaciteit uit met 27 procent tussen Nederland en Parijs, vergeleken met de zomer van 2023. De ticketverkoop tussen Nederland en Parijs is daarnaast met 13 procent gestegen in vergelijking met vorige zomer.

Aan boord van de treinen begint de ‘Spelen-ervaring’ al met speciale Olympische dessert in Business Premier, Standard Premier en Premium, en de lounges in Parijs en Londen beschikken over ‘Olympische’ chocolaatjes en een nieuw Olympisch-goud cocktailmenu.

De Gouden Trein werd onthuld in aanwezigheid van Eurostar werknemers en Olympische atlete en skateboarder Roos Zwetsloot.