20 april 2024
Thumbnail voor Holidu over populaire bestemmingen voor Paasweekend: ‘Prijzen variëren enorm’

Holidu over populaire bestemmingen voor Paasweekend: ‘Prijzen variëren enorm’

MÜNCHEN - Nu de zware reisbeperkingen veelal zijn ingetrokken en de weersvoorspellingen goed zijn, trekken Nederlanders er op uit in Europa tijdens Pasen. Holidu, de zoekmachine voor vakantiehuizen, zocht uit wat de meest populaire Paasbestemmingen zijn binnen Europa en Nederland.


Volgens de zoekmachine zijn Spanje, België en Frankrijk het populairst om een vakantiehuis te huren tijdens Pasen. Hier ligt de gemiddelde prijs per nacht tussen de 109 en 120 euro. Het dure Zwitserland steekt er met kop en schouders bovenuit met 173 euro per nacht, terwijl het in Denemarken tijdens Pasen juist het goedkoopst is om een vakantiehuisje te huren, namelijk 58 euro per nacht.

Op Nederlandse bodem zijn Noord-Holland, Limburg en Zuid-Holland de meest populaire regio’s tijdens Pasen. Dit is in lijn met de steden die tijdens het Paasweekend in trek zijn: Amsterdam, Maastricht en Rotterdam. Ook de Waddeneilanden zijn populair. Op Texel is nog maar acht procent van de vakantiehuizen beschikbaar. Terschelling en Ameland zijn ook veel geboekt.

De prijzen voor een vakantiehuis in Nederland kunnen enorm variëren, stelt Holidu. In Noord-Holland zijn de prijzen per nacht het hoogst. Vooral Amsterdam (270 euro), Amstelveen (211 euro) en Haarlem (180 euro) vallen op. Voor goedkopere vakantiehuizen raadt Holidu Roosendaal (85 euro), Amersfoort (101 euro) en Purmerend (104 euro) aan.

Last minute beschikbaarheid
Degenen die er last minute op uit willen trekken, kunnen volgens Holidu voor een weekend in eigen land weg het beste terecht in Leeuwarden, Breda en Groningen. In deze steden zijn nog meer dan 50 procent van de vakantiehuizen beschikbaar.