18 april 2024
Thumbnail voor Reisadvies Frankrijk aangepast van groen naar geel

Reisadvies Frankrijk aangepast van groen naar geel

De kleurcode van het reisadvies voor Frankrijk gaat van groen naar geel, meldt het ministerie van Buitenlandse Zaken. Sinds 22 maart 2024 schat de Franse overheid de terrorismedreiging in als "waarschijnlijk" en heeft het alarmniveau van 2 naar 3 gezet.

De verhoogde risico’s gelden volgens de Franse overheid vooral in grotere steden. Met alarmfase 3 zet de Franse overheid meer veiligheidsmaatregelen in om burgers te beschermen. “U kunt naar Frankrijk reizen, maar wees in heel Frankrijk extra alert. Houd u aan de aanwijzingen van de Franse autoriteiten”, schrijft het ministerie bij de gele kaart van Frankrijk.

Begin december verhoogde Nederland het reisadvies voor de Franse hoofdstad Parijs van groen naar geel om mogelijk gewelddadige aanvallen na een dodelijk steekincident bij de Eiffeltoren. De man die daarvoor werd opgepakt, zou trouw hebben gezworen aan Islamitische Staat (IS). In februari werd dat reisadvies weer aangepast naar groen.

In Frankrijk werd het dreigingsniveau vorig jaar ook opgeschroefd naar het hoogste niveau. Dat was in oktober. In januari werd het dreigingsniveau weer verlaagd.