23 juli 2024
Thumbnail voor Kuwait Airways start passagiersvluchten naar Schiphol

Kuwait Airways start passagiersvluchten naar Schiphol

SCHIPHOL - Kuwait Airways start op 8 september een lijndienst tussen Koeweit-Stad en Schiphol. De luchtvaartmaatschappij is nu al op Schiphol actief met vrachtvluchten, uitgevoerd met passagiersvliegtuigen, maar gaat nu ook reizigers vervoeren.


De luchtvaartmaatschappij heeft twee vluchten per week aangekondigd, op woensdag en zaterdag. Vlucht KU127 vertrekt om 10.05 uur uit Koeweit en komt om 15.00 uur in Nederland aan. Terugvlucht KU128 zet om 16.25 uur koers terug naar het oliestaatje, waar de landing om 23.00 uur plaats vindt.

Kuwait Airways zet op de vluchten een Boeing 777-300ER in. Die biedt plaats aan 334 passagiers, waarvan er 36 in Business Class en 8 in Royal Class kunnen zitten. Laatstgenoemde biedt luxe ‘private cabins’ voor extra privacy en comfort.

In het verleden was Kuwait Airways ook al actief op Schiphol, onder andere met de Airbus A340. Eerder dit jaar doken er al geruchten op dat er vanaf juli met passagiers van en naar Schiphol zou worden gevlogen. Nu heeft de luchtvaartmaatschappij de lijndienst definitief bevestigd en is die ook boekbaar.

Door de coronacrisis wordt er minder gevlogen op Schiphol. Daardoor hebben nieuwe spelers nu de kans om slots te bemachtigen. Wanneer de situatie in de luchtvaart is genormaliseerd en alle historische slots weer worden ingezet, dan moeten nieuwkomers echter weer achteraansluiten in de rij.