22 juli 2024
Thumbnail voor ‘Meer ruimte en comfort’ na verbouwing Vertrekhal 1 op Schiphol

‘Meer ruimte en comfort’ na verbouwing Vertrekhal 1 op Schiphol

SCHIPHOL - Schiphol heeft de omvangrijke verbouwing en vergroting van Vertrekhal 1 nagenoeg afgerond. Door de toevoeging van onder andere een tussenverdieping, een zogeheten mezzanine, is er nu meer ruimte voor security, check-in en wachtgebieden.


Reizigers die geen ruimbagage bij zich hebben kunnen, na de corona-gezondheidscheck, direct vanaf de ingang van Vertrekhal 1 met de nieuwe (rol)trap of lift de mezzanine op voor de securitycontrole. Dat zorgt voor een snelle route, zij hoeven dan namelijk niet meer het check-in gebied door.

De nieuwe mezzanine heeft een totaaloppervlak van 5.000 vierkante meter en zorgt daarmee voor extra ruimte. Hierop is een nieuwe securitydoorgang gecreëerd met 21 securitylanes. Ook zijn er twintig nieuwe drop-off punten geplaatst in de vertrekhal voor het contactloos inchecken van bagage.

“Veiligheid, kwaliteit van service en innovatie zijn drie van onze speerpunten. In de vernieuwde Vertrekhal 1 komen zij samen. We zijn enorm trots op het resultaat. Reizigers krijgen veel meer ruimte bij én de check-in én de securitycontrole”, zegt projectendirecteur Hanne Buis van Schiphol.

Nieuwe verbinding securitylanes Vertrekhal 1&2
Tussen de 21 securitylanes van Vertrekhal 1 en de 14 securitylanes van Vertrekhal 2 is een nieuwe verbinding gerealiseerd. Als het in Vertrekhal 1 drukker wordt kunnen reizigers ook gebruik maken van Vertrekhal 2 en andersom. Hierdoor is er voor beide vertrekhallen meer capaciteit beschikbaar.

Met de ingebruikname van de nieuwe securitydoorgang op de mezzanine van Vertrekhal 1, zijn alle vertrek- en transferdoorgangen op Schiphol uitgerust met CT-scans. Dat maakt het mogelijk dat reizigers vloeistoffen en elektronica in de handbagage kunnen laten