19 juli 2024
Thumbnail voor Merendeel vouchers Vacansoleil omgezet naar nieuwe vakantie

Merendeel vouchers Vacansoleil omgezet naar nieuwe vakantie

EINDHOVEN - Ondanks de beperkende maatregelen in heel Europa, ziet vakantieaanbieder Vacansoleil het aantal boekingen gestaag groeien. Het zoekgedrag op de Europese boekingswebsites van Vacansoleil laat zien dat veel Europeanen zoeken naar ‘coronaveilige’ campingvakanties. Het grootste deel van de klanten die vorig jaar een voucher kregen voor een geannuleerde vakantie, heeft die inmiddels omgeruild voor een nieuwe boeking.


Volgens CEO bij Vacansoleil Jan Willem Verschoor hebben mensen vertrouwen in campingvakanties ondanks de onduidelijkheid over de reismogelijkheden. “Voor de meivakantie zijn we in Nederland zelfs bijna volledig uitverkocht. Dat is nog nooit voorgekomen in ons bestaan.” Naar eigen zeggen zou Vacansoleil mogelijk geen beroep hoeven te doen op het voucherfonds van de SGR.

In het vakantieseizoen van 2020 heeft Vacansoleil ruim 27.000 campingvakanties moeten annuleren. Daarentegen kon tijdens de versoepeling in de zomer eerder geannuleerde vakanties deels nog doorgaan door de aantrekking van de markt voor campingvakanties in Europa. Vacansoleil meldt dat zo’n 60 procent van de uitgegeven coronavouchers is ingewisseld voor een nieuwe boeking. Volgens Verschoor is het afhankelijk van de reismogelijkheden deze zomer of de vakantieaanbieder een beroep gaat doen op het voucherfonds.

Naast de omzetting van vouchers ziet Verschoor relatief veel nieuwe klanten tussen de al gemaakte boekingen voor deze zomer. “Dat heeft echt te maken met de manier van vakantievieren die mogelijk is op een camping. Je zit in je eigen bubbel, in je eigen tent of stacaravan, je leeft in de buitenlucht en je gaat er met eigen vervoer heen. Dat samen maakt een campingvakantie uitermate corona-proof.”