14 juli 2024
Thumbnail voor Middenoostenreizen.com verzorgt post- en pretours ANVR Congres: ‘Van luxe tot actief’

Middenoostenreizen.com verzorgt post- en pretours ANVR Congres: ‘Van luxe tot actief’

De 34-jarige Rob van Helvoort begon 13 jaar geleden, tijdens het schrijven van zijn scriptie, met Middenoostenreizen.com. Destijds was er voor het Midden-Oosten nog geen specialist, wat de toen 21-jarige Brabander op een idee bracht. Reisbizz Magazine gaat op het kantoor gevestigd in Den Bosch in gesprek met de jonge ondernemer.

Middenoostenreizen.com heeft inmiddels bijna 40 medewerkers, een nieuwe locatie in Den Bosch en blijft, ondanks de conflicten in de regio, groeien. Ondertussen zijn ook Travel Legends en Srilankarondreis.com toegevoegd aan het portfolio en zijn er nog meer ambitieuze plannen in ontwikkeling. “We zijn bezig met iets in een nieuw geografisch gebied. We gaan dus alleen maar meer groeien.”

ANVR Congres
Het ANVR Congres wordt dit jaar in Oman gehouden waar Rob en zijn team de pre- en posttours voor organiseren. “Een prachtige bestemming met een geweldig mooie natuur.” Hij aarzelde dan ook geen moment om contact op te nemen met de ANVR en aan te geven dat hij graag zou willen helpen met deze voor hem belangrijke bestemming. De tours die Middenoostenreizen.com samenstelt, variëren van actief tot luxe tours. “Bij de actieve tour gaan we de bergen in om te klimmen, hiken of quadrijden. Dat heeft stiekem wel mijn voorkeur en deze wordt ook het meest geboekt als pre-tour. De luxe tour gaat naar de mooiste hotels. Daar leent Oman zich perfect voor. Je moet natuurlijk zelf kijken welke klanten je bedient. Het wordt hoe dan ook heel tof!” Volgens Rob is het zonde als je alleen Muscat hebt gezien en daardoor nog geen compleet beeld hebt van de bestemming. “Het berggebied, de wadi’s en de woestijn zijn wat Oman als bestemming zo bijzonder maakt.”

Conflicten in de regio
Reizen naar het Midden-Oosten gaan over het algemeen gewoon door, maar de regionale conflicten hebben wel geleid tot een afname van een aantal reizen. “Het huidige conflict tussen Israël en de Gazastrook heeft niet alleen invloed op reizen naar Israël, maar ook op bijvoorbeeld Jordanië, wat toch wel onze grootste bestemmingen zijn.”

Meer weten over de groeiplannen van middenoostenreizen.com en de huidige situatie in het Midden-Oosten? Lees dan het hele interview met Rob van Helvoort in de nieuwste uitgave van Reisbizz Magazine.