16 juni 2024
Thumbnail voor Schiphol gaat overstag: niet-essentiële winkels op hele luchthaven dicht

Schiphol gaat overstag: niet-essentiële winkels op hele luchthaven dicht

SCHIPHOL - Alle niet-essentiële winkels op Schiphol gaan dicht. Sinds afgelopen weekend gold dat al voor verkooppunten in het publieke gedeelte, maar vanaf woensdag is de regel ook van kracht voor zaken achter de veiligheidscontrole, zo meldt de luchthaven.


De afgelopen dagen waren alle winkels en horecagelegenheden achter de security, waar alleen reizigers en personeel kunnen komen, ondanks de lockdown gewoon open. Dat leidde tot veel kritiek op social media, van werknemers en vanuit politiek Den Haag. Dinsdag werd door diverse Kamerleden gepleit voor een algehele sluiting. Dat gebeurt nu, zo laat Schiphol dinsdagavond weten.

“Schiphol begrijpt de vragen die dit opriep en is daarover met het kabinet in overleg geweest. Vanaf woensdag 22 december sluiten de betreffende winkels”, aldus de luchthaven in een verklaring.

Eet- en drinkgelegenheden achter de securitycontrole op Schiphol (en andere Nederlandse luchthavens) blijven wel open. Daar blijft de uitzondering voor gelden. Ook essentiële winkels zoals drogisterijen blijven geopend. “Dat is van belang voor de reizigers en zeker voor de overstappende passagiers."