14 juni 2024
Thumbnail voor Schiphol geeft snel duidelijkheid over schrappen vluchten komende zomer

Schiphol geeft snel duidelijkheid over schrappen vluchten komende zomer

SCHIPHOL - Schiphol geeft naar verwachting snel duidelijkheid over het verminderen van het aantal passagiers om de zomerdrukte op de luchthaven het hoofd te bieden. Zo zou er gekeken worden of passagiers omgeboekt kunnen worden en of vluchten vanaf andere luchthavens uitgevoerd kunnen worden. Ook zou de luchthaven een boekingsstop inzetten.


Een woordvoerder van Schiphol bevestigt aan Reisbizz.nl dat de luchthaven in gesprek is met luchtvaartmaatschappijen over komende zomer en de hoeveelheid passagiers. “Dat hebben we eerder gezegd en staat ook in ons Actieplan Zomer 2022. We gaan hierin niet over één nacht ijs en pakken dit zorgvuldig aan. Zodra er meer duidelijk is over hoe en wat, laten we dat uiteraard zo snel mogelijk weten.”

Samen met het personeelstekort onder beveiligers en afhandelaars zorgt de toegenomen stroom vakantiegangers ervoor dat de luchthaven al weken kampt met grote drukte, met soms geannuleerde en vertraagde vluchten tot gevolg. Met een zomerbonus van 5,25 euro per uur voor beveiligers, bagage-afhandelaars, schoonmakers en buschauffeurs op de luchthaven wil Schiphol meer personeel aantrekken. De luchthaven zou daarnaast met de vakbonden hebben afgesproken dat zij ook na de zomer meer loon krijgen, maar wel minder dan tijdens deze drukke periode.