14 juni 2024
Thumbnail voor Schiphol neemt geen nieuwe reizigers aan voor vipservice

Schiphol neemt geen nieuwe reizigers aan voor vipservice

SCHIPHOL - Schiphol is als gevolg van drukte gestopt met het aannemen van nieuwe reserveringen voor zijn exclusieve vipservice. Met die service konden passagiers lange wachtrijen omzeilen, maar door de grote belangstelling ziet Schiphol zich genoodzaakt om de dienst te staken.


"Op dit moment kunnen we helaas geen reserveringsaanvragen van nieuwe gasten accepteren. Door de grote hoeveelheid aanvragen kunnen wij de VIP-service alleen voor onze vaste gasten accommoderen", meldt het luchthavenbedrijf op zijn website. "Ook aanvragen van vaste gasten kunnen wij helaas niet altijd bevestigen."

Voor mensen die gebruikmaken van de luxe dienst regelt Schiphol het inchecken. Ook de afhandeling van bagage wordt uit handen genomen. De paspoortcontrole gebeurt in een eigen lounge en mensen worden met een luxe auto naar het vliegtuig gebracht. Dat kost minimaal 510 euro per keer.

"We zien eigenlijk sinds de coronapandemie een verhoogde interesse in onze premiumdiensten. Maar de vipruimte die we hebben en de mogelijkheden die we hebben om mensen te vervoeren, daar zit een maximum aan. En dat is nu bereikt", zegt een woordvoerder. Tot oktober van dit jaar maakte een recordaantal van 21.500 mensen gebruik van de vipservice.

Schiphol kondigde ruim twee weken geleden "een grote wervingscampagne" aan om aan meer beveiligers te komen. De luchthaven hoopt meer mensen binnen te halen met hogere lonen en andere verbeterde arbeidsvoorwaarden. De woordvoerder kon dinsdag niet zeggen of de campagne werkt. "De werving vindt continu plaats, ik heb geen tussenstand van hoeveel mensen zijn weggegaan en hoeveel er zijn bijgekomen", aldus de zegsman.

Het doel van Schiphol is volgens hem om er in maart volgend jaar "een paar honderd" beveiligers bij te hebben.