16 juni 2024
Thumbnail voor Vliegverkeer Schiphol flink geraakt door staking Duitse luchthavens

Vliegverkeer Schiphol flink geraakt door staking Duitse luchthavens

SCHIPHOL - Het vliegverkeer tussen Schiphol en Duitsland heeft flink last van de aangekondigde staking van aanstaande vrijdag. Vooral van en naar grote Duitse luchthavens vallen er vluchten uit. De acties zijn een gevolg van een loonconflict tussen vakbond Verdi en de overheid.


De bond eist een loonsverhoging van 10,5 procent voor Duitse ambtenaren, waaronder die op de luchthavens van Bremen, Dortmund, Frankfurt, Hamburg, Hannover en Stuttgart.

Naar verwachting worden ruim 2.300 vluchten geannuleerd, waardoor 295.000 reizigers een alternatief moeten verzinnen om op hun bestemming te komen.

Schiphol
Uit een inventarisatie van deze site blijkt dat op Schiphol vrijdag 24 vluchten uitvallen. Het hardst geraakt wordt de drukke route naar Frankfurt, waar KLM vijf en Lufthansa drie vluchten hebben geannuleerd. Naar München, een andere populaire bestemming, wordt eveneens nauwelijks gevlogen: KLM en Lufthansa schrappen beide vier vluchten.

Ook Hamburg (vier gecancelde vluchten van KLM en twee van Eurowings) en Stuttgart (één uitgevallen Eurowings-vlucht) zijn minder bereikbaar. EasyJet heeft een vlucht naar Berlijn geschrapt, maar dat staat los van de stakingen. 

De vluchtuitvoering naar Bremen, Dresden, Düsseldorf en Neurenberg lijkt vooralsnog onaangetast.