22 mei 2024
Thumbnail voor Ondanks lockdown zijn toeristen nog steeds welkom op Curaçao

Ondanks lockdown zijn toeristen nog steeds welkom op Curaçao

WILLEMSTAD - Vanwege de stijgende ziekenhuisbezetting gaat Curaçao vanaf woensdag voor minimaal twee weken in lockdown, zo heeft de overheid bekendgemaakt. Wél blijven toeristen welkom op het eiland, mits zij zich aan de al langer geldende voorwaarden houden, zoals een negatieve PCR-test van maximaal 72 uur oud. De luchthaven blijft geopend.


Iedereen op Curaçao moet zoveel mogelijk thuisblijven. Openbare stranden bezoeken en sporten in groepsverband mag niet meer, en ook de sportscholen gaan dicht. Verder wordt er weer een Plachi di Dia ingevoerd, waarbij auto’s voor noodzakelijke reizen twee dagen per week de weg op mogen op basis van hun kentekennummer. De avondklok vanaf 21 uur blijft van kracht.

“Toeristen moeten zich houden aan de maatregelen en dat betekent onder andere dat zij bij hun hotel of appartement moeten blijven en met hun huurauto alleen de twee dagen van hun kentekenplaat de weg op mogen voor bijvoorbeeld een boodschap. Een pleziertochtje over het eiland of een bezoekje aan een baai zit er voorlopig niet in”, zo schrijft het Antilliaans Dagblad.

Bij hun accommodatie mogen toeristen nog wel gewoon aan het privéstrand of -zwembad liggen.

Vorige week ging buureiland Bonaire al in lockdown.

Vanuit Nederland geldt al langer een negatief reisadvies voor de Antilliaanse eilanden. Daarom bieden touroperators geen pakketreizen meer aan, maar reizigers kunnen nog wel individueel (dus met los vliegticket en hotel) daarnaartoe als ze dat willen.