17 mei 2024

Nieuws

Thumbnail voor

Ryanair verlengt termijn voor kosteloos omboeken

DUBLIN - Wie voor 30 juni een ticket boekt bij Ryanair, hoeft geen toeslag te betalen voor het wijzigen van tickets. Op die manier wil de budgetmaatschappij reizigers over de streep trekken om tickets in de zomerperiode te boeken. De termijn voor kosteloos omboeken is daarmee met drie maanden verlengd.

Thumbnail voor

ING: herstel luchtvaart vanaf tweede helft 2021

AMSTERDAM - Na het slechtste jaar voor de luchtvaartsector sinds mensenheugenis, is de situatie er in het eerste kwartaal van 2021 niet veel beter op geworden. Economen van ING rekenen weliswaar op een herstel in de tweede helft van dit jaar, maar verwachten een volledig herstel niet voor 2024-2025. "Het jaar 2020 zal nog lang doorgalmen in de luchtvaartsector."

Thumbnail voor

Geldigheid reisvouchers met twee maanden verlengd

ROTTERDAM - Het voucherfonds heeft vanuit Brussel nog geen groen licht gekregen, waardoor touroperators in de problemen dreigen te komen. Om deze problemen te verhelpen heeft de SGR volgens NU.nl laten weten dat de geldigheid van de reisvouchers met twee maanden wordt verlengd.

Thumbnail voor

Gezaghebber Bonaire kondigt lock-down af

KRALENDIJK - Een avondklok, dichte scholen en een alcoholverbod zijn enkele van de maatregelen die worden genomen door het aantal Covid-19 besmettingen dat maar niet omlaag wil. Gezaghebber Edison Rijna gaf dinsdagmiddag aan dat hij geen keuze had.

Thumbnail voor

Chinees ‘ijsberenhotel’ opent met veel boekingen en kritiek

SHANGHAI - Wakker worden, je gordijnen opendoen en kijken op een ijsberenverblijf is niet een alledaags fenomeen. In China is het mogelijk in het ‘ijsberenhotel’.

Thumbnail voor

Voucherfonds nog steeds niet goedgekeurd, Brussel heeft nog vragen

ROTTERDAM - Het kan nog een tijdje duren voordat reisorganisaties geld krijgen uit het voucherfonds, meldt het Financieel Dagblad. De steunmaatregel is pas 5 maart informeel aan de Europese Commissie voorgelegd, bleek vandaag uit het kort geding tegen de SGR. En de Commissie heeft over het voucherfonds nog wel wat vragen.

Thumbnail voor

Opmerkelijke groei vakantieboekingen onder senioren

GOOR - De eerste vaccinatieprikken zijn gezet en de vakantieboekingen schieten al omhoog. Er is in de afgelopen twee weken een merkwaardige groei te zien van de boekingen onder senioren.

Thumbnail voor

Schepen Norwegian Cruise tot eind juni aan de ketting

MIAMI - Norwegian Cruise Line heeft besloten tot eind juni dit jaar zijn schepen niet te laten uitvaren vanwege de coronacrisis. Dit maakte het cruisebedrijf dinsdag bekend.

Thumbnail voor

Seabourn cruises onthult nieuwe expeditiereizen voor 2022

SEATTLE - Met de bouw van het eerste expeditieschip van de ultra-luxe lijn onthult Seabourn nieuwe vaarroutes voor expeditiereizen. Tussen begin mei en eind oktober van 2022 vaart het nieuwe schip de ‘Seabourn Venture’ naar verschillende locaties over de hele wereld.

Thumbnail voor

Maaike van der Windt (ex-Schiphol) aan de slag bij Oosterhoff

VELP - Maaike van der Windt, tot eind oktober directeur Aviation Marketing bij de Royal Schiphol Group, gaat aan de slag bij de Oosterhoff Group. Ze wordt per 1 april Chief Operating Officer en onderdeel van de Raad van Bestuur bij het consultants- en engineersbedrijf. 

Thumbnail voor

Europese gezondheidspas ‘handig hulpmiddel’ voor reizen in EU deze zomer

BRUSSEL - De Europese Commissie is bezig met een plan waarbij EU-burgers deze zomer grotendeels vrij kunnen reizen met een pas waarop hun ‘coronastatus’ staat. Morgen presenteert de Commissie hun concept, maar uit bronnen van de NOS lijken de plannen deels al duidelijk te zijn.

Thumbnail voor

Turkije begint met vaccinatieregistratie toerismemedewerkers

DEN HAAG - Turkije heeft de start aangekondigd van een registratieprogramma van gevaccineerde medewerkers in het toerisme. Op die manier kan het land internationale reizigers gedurende het komende toeristische seizoen verwelkomen.

Thumbnail voor

ANVR spreekt onbegrip uit: ‘Wij staan achter de SGR’

LEUSDEN - Morgen dient de zaak die is aangespannen door een groep reisorganisaties tegen de SGR voor de voorzieningenrechter van de rechtbank in Rotterdam. In een statement spreekt de ANVR onbegrip uit over het aanklagen van de SGR en zegt achter de stichting te staan.

Thumbnail voor

Ryanair naar Barcelona vanaf Eindhoven en Maastricht

DUBLIN - Ryanair vliegt komende zomer vanaf zowel Eindhoven als Maastricht naar Barcelona. Met ingang van begin juli vliegt de budgetmaatschappij vanaf beide Nederlandse luchthavens twee keer per week naar El Prat, de internationale luchthaven van de Catalaanse hoofdstad.

Thumbnail voor

Radisson Blu opent eind maart hotel op Aruba

PALM BEACH - Radisson Blu Aruba, een nieuw hotel in Palm Beach Aruba, opent eind maart 2021. Het hotel heeft 133 kamers en ligt op slechts 20 minuten van de internationale luchthaven Koningin Beatrix (AUA).